Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Rekordmånga vill kulturkryssa i Bohuslän i sommar

3 juli, 2015 – 08.07 Kommentarer inaktiverade för Rekordmånga vill kulturkryssa i Bohuslän i sommar

KulturbåtarnaKulturbåtarnas tredagarskryssning med Svenska Västkustlinjen mellan Göteborg och Strömstad ser ut att bli en riktig sommarsuccé. Efterfrågan har varit så hög att bokningssystemet brakat ihop och extrapersonal har fått anställas för att hantera biljettrycket. Jungfrufärden avgår från Maritiman vid Packhuskajen i Göteborg nu på söndag, den 5 juli.

Det är över 50 år sedan som en skärgårdsbåt trafikerade sträckan mellan Göteborg och Strömstad senast. Den klassiska miljön ombord på den 100 år gamla M/S Nya Skärgården i kombination med bohuslänsk mat, natur och kultur lockar.

– Det här är den populäraste resan vi någonsin har haft! Vi satte ett mål på 1200 biljetter, men är redan uppe i 2000 och det fortsätter att sälja. Det går utmärkt att boka fortfarande. Jag har jobbat i branschen i 30 år, men har aldrig varit med om ett liknande drag tidigare, säger en glad Dick Andréasson, grundare och delägare, Kulturbåtarna.

Kryssningen innefattar övernattning i Lysekil och Grebbestad, med stopp på Marstrand, Smögen och Naturum Kosterhavet. En anslutande museibuss gör att det på förmiddagarna finns möjlighet att även besöka kulturella besöksmål som Strandverket Konsthall (Marstrand), Nordiska Akvarellmuseet (Skärhamn), Havets Hus (Lysekil), Bohusläns Museum (Uddevalla), Nordens Ark (Åbyfjorden) och Vitlycke Museum/Tanums Världsarv (Grebbestad) och sedan åka med båten på eftermiddagen. Bokar man hela resan ingår frukost, lunch och två nätter på hotell.

Varje dag avgår en tur- och returbuss från Göteborg till den plats där M/S Nya Skärgården stannat till för natten. Det finns alltså möjlighet att åka med på delar av sträckan om man hellre önskar det. Däremot har de flesta valt att boka hela turen.

– Över 90 procent av alla bokningar hittills är tredagarskryssningar. Folk uppskattar att man får se väldigt mycket av Bohuslän på kort tid, både när det gäller natur och besöksmål, säger Dick Andréasson.

redaktion@pakryss.se