Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Rekordpublik på Allt på Sjön i Gustavsberg

31 augusti, 2015 – 17.19 Kommentarer inaktiverade för Rekordpublik på Allt på Sjön i Gustavsberg
AlltPåSjön1Allt på Sjön i Gustavsberg har just avslutats efter tre soliga dagar fulla med båtälskande besökare. Mässan bjöd på nya rekord, både vad gäller antal besökare och utställare. Allt på Sjön kan nu därför titulera sig Nordens största flytande båtmässa.

Även denna gång gjorde mässan skäl för sitt namn. Över 50 segelbåtar fanns på plats, allt från läckra dagseglare till jordenruntseglare. Även på motorbåtssidan var mångfalden stor med allt från trendiga aluminiumbåtar till lyxjakter, till och med en ubåt dök upp. Över 30 av alla utställda båtarna var helt nya på den svenska marknaden.

Totalt ställdes 270 båtar ut och utöver det fanns också 80 tillbehörstält. Det är en ökning med 10 procent jämfört med förra året. Antalet besökare var över 22 000, också det en ökning jämfört med i fjol.

Ett mycket uppskattat inslag på mässan var prova-på-bryggan där nyfikna på båtlivet kunde prova på att köra både motorbåt och segla med instruktörer. Sammanlagt blev det över hundra turer.

– Detta var femte året mässan arrangerades och vi märker nu att den verkligen fått fäste i folks medvetande. Vi har haft besökare från hela landet och det har gjorts många affärer direkt på mässan, säger Patric Borén, mässansvarig på Sweboat – Båtbranschens Riksförbund.

– Både besökare och utställarna uppskattar den familjära och gemytliga stämningen vilket gör oss lite extra stolta som mässarrangör.

, ,