Båtintresset håller i sig även denna sommar. Efterfrågan är så hög att den som är sent ute riskerar att bli utan både båt och motor. Många inom båtbranschen trodde att förra årets rekordsäsong skulle bli svår ..." /> Risk för båtbrist | På Kryss Risk för båtbrist | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Risk för båtbrist

1 juni, 2021 – 11.24 Kommentarer inaktiverade för Risk för båtbrist
Risk för båtbrist

Båtintresset håller i sig även denna sommar. Efterfrågan är så hög att den som är sent ute riskerar att bli utan både båt och motor.

Många inom båtbranschen trodde att förra årets rekordsäsong skulle bli svår att upprepa. Trots att det kom ut en del begagnade båtar på marknaden i höstas var skälet inte att man hade tröttnat på båtlivet. Tvärtom ville många byta upp sig till en större båt säger Mats Eriksson, vd för Sweboat, till Dagens Industri.

Båtförsäljare, som tidningen har pratat med, beskriver ett enormt tryck och den som inte redan har köpt båt eller ny motor till semestern kan få det svårt. Utöver den starka efterfrågan och brist på material har det också varit leveransproblem.

Återförsäljarna ser också ett trendskifte. Populärast just nu är kabinbåtar eller daycruisers där det går att övernatta. Priserna på begagnade båtar har också de gått upp och det är framför allt nybörjarvänliga båtar som inte kräver mycket underhåll som köparna är mest intresserade av på Blocket. Förra året låg medianpriset för en motorbåt på 54 000 kronor. I april i år hade det gått upp till 68 000 kronor. Över 70 procent av båtarna såldes på under en vecka. Även priset för segelbåtar har gått upp med 10 000 kronor till 50 000 kronor i medianpris.