Elbåtstillverkaren Candelas fritidsbåtsmodell C-8 blev en stor försäljningssuccé. Med hjälp av nytt kapital tar företaget nu steget mot storskalig produktion. Med fler än 100 order på tre månader är C-8 inte bara den bästsäljande elektriska fritidsbåten ..." /> Robotiserad fabrik för elbåtar i Stockholm | På Kryss Robotiserad fabrik för elbåtar i Stockholm | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Robotiserad fabrik för elbåtar i Stockholm

14 december, 2021 – 12.06 Kommentarer inaktiverade för Robotiserad fabrik för elbåtar i Stockholm
Pressbild

Elbåtstillverkaren Candelas fritidsbåtsmodell C-8 blev en stor försäljningssuccé. Med hjälp av nytt kapital tar företaget nu steget mot storskalig produktion.

Med fler än 100 order på tre månader är C-8 inte bara den bästsäljande elektriska fritidsbåten i Europa, den säljer även bättre än många fossildrivna modeller i prisklassen. Nu ska en ny, robotiserad fabrik i Stockholmsområdet se till att Candela når målet att bygga 400 båtar per år om två år.

Med hjälp av datorstyrda bärplan flyger Candelas båtar över vattenytan med 80 procent mindre energiåtgång än konventionella fartyg, vilket för första gången möjliggör lång räckvidd i hög fart på batterier till sjöss. Bärplanstekniken gör också att båtarna går mjukare i vågor, är helt tysta och bildar minimala svall.

Candela flyttar även huvudkontoret och bygger ett modernt utvecklings- och testcenter för elbåtar med hamnanläggning i Frihamnen i Stockholm.