En man i 30-årsåldern sålde samma segelbåt två gånger. Nu åtalas han för bedrägeri och den lurade mannen kräver också 82 000 kronor i skadestånd. Båten, som låg i Nynäshamn, såldes i februari förra året till en ..." /> Sålde båten två gånger | På Kryss Sålde båten två gånger | På Kryss
Hem » Löpsedel

Löpsedel

Sålde båten två gånger

8 mars, 2022 – 12.08 Kommentarer inaktiverade för Sålde båten två gånger

En man i 30-årsåldern sålde samma segelbåt två gånger. Nu åtalas han för bedrägeri och den lurade mannen kräver också 82 000 kronor i skadestånd.

Båten, som låg i Nynäshamn, såldes i februari förra året till en man från mellersta Norrland som hämtade segelbåten i mars. Det hindrade inte den förre ägaren från att sälja båten på nytt via Blocket, men denna gång till en man i Polen som betalade in 75 000 kronor till 30-åringens konto. När en bekant senare skulle hämta båten möttes han av en tom båtplats.

I polisens förundersökning finns en sms-konversation mellan 30-åringen och den polske mannen, där den sistnämnde bland annat är arg över att det inte fanns någon båt att hämta och kräver pengarna tillbaka skriver Barometern. 

Säljaren lovade då att betala tillbaka pengarna och har i polisförhör hävdat att han också gjort det, men att han vid tillfället inte kunde bevisa det. Polisens utredare har också förgäves försökt hitta uppgifter om att pengarna skulle ha betalats tillbaka. Den polske mannen vill nu ha 82 000 kronor i skadestånd. I summan ingår kostnaden för båten som inte fanns och kostnaden för resan till Nynäshamn.