Hem » Långfärd

Långfärd

Sällskapsresa jorden runt

27 maj 2010 – 05:00 Kommentarer inaktiverade för Sällskapsresa jorden runt

Foto: cruisingworld.com

En del människor drömmer hela livet om att segla jorden runt med en bra båt, andra gör slag i saken och ger sig av nu under enklare former i tysthet. World ARC, rallyt jorden runt för fritidsbåtar öppnade under gårdagen anmälningslistan för rallyt som startar i januari 2012. Vill du segla i sällskap med andra, har tid och pengar, då är det kanske dags att anmäla sig.
Förutom tävlingsmomentet mellan de olika destinationerna är det arrangemang för att komma till platser som är svåra att få enskilda tillstånd att besöka, och naturupplevelser som är något extra.
För att få anmäla sig till rallyt krävs det att du har en enskrovsbåt som är mer än 40 fot, eller en flerskrovsbåt som är mellan 40 och 60 fot. Du måste också ha den säkerhetsutrustning som arrangören kräver, och ni måste vara minst två personer ombord. Alla båtarna kommer dessutom vara utrustade med en satellitsändare.
Deltagarna i rallyt 2010-2011 startade för en vecka sedan från Bora bora och de första seglarna väntas gå i mål på Niue, Tonga under morgondagen. Du kan läsa mer om båda det pågående och det kommande rallyt på

http://www.worldcruising.com

/Stina Jansson

, ,