Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Inga segelbåtar på båtmässorna i vår

29 oktober, 2014 – 18.13 Kommentarer inaktiverade för Inga segelbåtar på båtmässorna i vår

alltpasjon2014Sedan ”storbåtsmässan” i november på mässan i Älvsjö lades ner på grund av olönsamhet har de stora segelbåtsvarven efterfrågat en mässa på hösten för att hinna göra färdigställa båtar till sommaren.

Därför har de flytande höstmässorna på Orust och i Gustavsberg på sensommaren blivit varvens huvudmässor, samtidig som dessa mässor har haft många entusiastiska besökare.

Nu kompletterar leverantörerna och varven med att visa båtarna under öppna i sina egna lokaler under vintern. Det är 20 segelbåtsvarv och -leverantörer som gått samman och ska visa segelbåtar på sina egna premisser – från öppna hus till testdagar.

Helgen 15-16 november är varven öppna och 15-17 maj (2015) är det prova-på-dagar.

Däremot blir enda inomhusmässan Düsseldorf i 17-25 januari och både Göteborg och Älvsjö verkar bli utan många av de stora segelbåtar.

Däremot kommer Najad, som numera har gamla Alltförsjön-generalen Thomas Sandberg att finnas på Älvsjömässorna i början av mars. Och säkerligen ytterligare några mindre båtleverantörer.

Detta sätter stor press på inomhusmässarrangörerna att ordna alternativa aktiviteter som kan locka seglarna till mässan …

Mer information om öppna hus kommer på varvens hemsidor under hösten.

Leverantörerna till följande märken har gått samman; Arcona, Allures, Bavaria, Beneteau, Campus, CR Yachts, Delphia, Dehler, Diva, Dufour, Elan, Fareast, Grand Soleil, Hallberg-Rassy, Hanse, J-Boats, Lagoon, Jeanneau, Linjett, Maxi, Moody, Nauticat, Regina, Salona, Seascape, Scanner och X-Yachts