Kryssarklubbsmedlemmen Tuva Lindvall har jobbat som ledare på Malma Kvarns seglarläger i sex somrar. En erfarenhet som har varit ovärderlig – inte minst i arbetslivet. När På Kryss pratar med Tuva har hon just kommit hem ..." /> Segellära för livet | På Kryss Segellära för livet | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Segellära för livet

26 oktober, 2021 – 09.40 Kommentarer inaktiverade för Segellära för livet
Bild från På Kryss s 62

Kryssarklubbsmedlemmen Tuva Lindvall har jobbat som ledare på Malma Kvarns seglarläger i sex somrar. En erfarenhet som har varit ovärderlig – inte minst i arbetslivet.

När På Kryss pratar med Tuva har hon just kommit hem efter tredje veckan på nya jobbet som copywriter. Hon tog examen i våras och säger att tiden som lägerledare på Kryssarklubbens Malma Kvarn har hjälpt henne att förbereda sig inför arbetslivet.

– Framför allt det här med att kunna växla mellan olika roller. Att både vara den som leder en grupp, men också kunna luta sig tillbaka och följa. Dessutom lär du dig uthållighet. Barnen är på plats dygnet runt, du har mycket ansvar och det är långa dagar.

Att inte låta sitt humör gå ut över någon annan när man har en dålig dag, struktur, pedagogik och att prata inför folk är andra viktiga nycklar Tuva har fått med sig. Men det är också mycket som är annorlunda i arbetslivet.

– Att stå inför en grupp vuxna som faktiskt vill lyssna på dig är en helt annan sak jämfört med att ha ett teoripass för 15 trötta tonåringar, säger Tuva med ett skratt.

Själv har hon seglat sedan hon föddes och åkte på sitt första seglarläger på Malma Kvarn som 13-åring. När hon fyllt 18 sökte hon jobbet som ledare och fick det.

– Det var superhäftigt! Man såg ju upp till ledarna och tyckte de var coolast i världen. För mig var det jättestort att få vara med bakom kulisserna, hålla i teoripass och vara med i båtarna.

Vad är det då som är så speciellt med Malma Kvarn? Tuva behöver inte fundera länge på svaret.

– Att alla är så närvarande, både ledare och päron som barnen på lägret kallas för. Päronen lämnar in sina mobiler när de kommer och vi ledare använder knappt våra heller. Vi hittar på roliga spex, lekar och seglar hela dagarna. Det händer något väldigt speciellt när du har varit där ute ett tag, du glömmer bort världen utanför!