Vill du göra samma resa som kändisarna i tv-programmet Över Atlanten? Atlantic Rally for Cruisers, ARC, är en vänskaplig eskadersegling som går från Gran Canaria till St Lucia i Karibien, en tripp som tar 2-3 ..." /> Segla över Atlanten i höst | På Kryss Segla över Atlanten i höst | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Segla över Atlanten i höst

11 februari, 2020 – 13.53 Kommentarer inaktiverade för Segla över Atlanten i höst
Segla över Atlanten i höst

Vill du göra samma resa som kändisarna i tv-programmet Över Atlanten? Atlantic Rally for Cruisers, ARC, är en vänskaplig eskadersegling som går från Gran Canaria till St Lucia i Karibien, en tripp som tar 2-3 veckor att genomföra.

Är du redo för ett äventyr, ensam eller tillsammans med familj och vänner? Atlantic Rally for Cruisers, ARC, är en vänskaplig eskadersegling över Atlanten där 200-300 båtar med både familjeseglare och kappseglare deltar varje år. Har du ingen egen båt går det att boka en plats ombord hos till exempel More Sailing eller Sjösportskolan. På så sätt slipper du också att ta allt ansvar för planering och förberedelser inför resan. Priserna och vad som ingår varierar mellan 48 000-70 000 kronor per person .

Första veckan i mitten av november samlas alla deltagare på Gran Canaria där ARC arrangerar föreläsningar och festligheter. Själva seglingen brukar ta två till tre veckor beroende på väder. Väl framme på Santa Lucia är det dags att fira och återhämta sig, självklart iförd de röda byxor som det sägs att bara de som korsat Atlanten får bära.