Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Nyheter

Seglar hem till Australien med familjen

23 juni, 2015 – 16.00 Kommentarer inaktiverade för Seglar hem till Australien med familjen

Efter grundstötningen i Indiska oceanen lyckades Chris Nicholson få Team Vestas tillbaka i racet och plocka en hel del poäng. I Göteborg återförenades skepparen med sin fru och sina barn, men i stället för att flyga tar familjen Nicholson sin nya segelbåt hem till Australien.

Familjen Nicholson.

Familjen Nicholson har inte varit tillsammans mycket de senaste åren men i sommar börjar de seglingen hem till Australien från Medelhavet.

– Jag har aldrig ägt en fritidsbåt tidigare men äntligen: nu ska hela familjen segla!, säger Chris Nicholson till På Kryss efter målgången i Ocean Race i Göteborg på måndagen.

– Vi ska runda av racet i ett par veckor men sen åker vi till vår båt som ligger i Medelhavet, fortsätter han. Sonen Banjo berättar att det är en Benetau 45:a som ska bli hans och brorsan Tullys hem tillsammans med föräldrarna i minst ett halvår.

Varken Chris eller hans fru Megan kommer på när idén till långseglingen kläcktes men Megan säger att paret pratat om det länge och Chris själv säger att han alltid velat visa sina söner ”the wonders of sailing across oceans”.

– Och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att umgås ordentligt med familjen.

Rutten går från Medelhavet till Kanarieöarna och sedan med ARC-flottan över till Karibien.

– Sen ser vi fram emot Galapagos och öarna närmare hemma i Stilla Havet, säger Chris som trots sin långa erfarenhet av havskappsegling lärt sig mycket även de senaste nio månaderna.

– Säkerhetstänkandet är det jag framförallt tar med mig från det här racet till vår familjesegling. Ansvaret som skeppare på en Volvo Ocean Race-båt är enormt på många sätt och jag känner samma ansvar inför familjeseglingen. Och jag hoppas att familjen litar på mig, säger han och ler medan sönerna Banjo och Tully nickar och svarar ”yeees” när Chris tittar frågande på dem.

Väl hemma i Australien räknar Chris och Megan mest med kortare seglingar men nån gång i framtiden ska kursen ställas söderut.

– Antarktis är drömmålet. Vi kommer att segla dit, frågan är bara när, konstaterar Megan.

Johan Boström
redaktion@pakryss.se

, , , ,