Dustin Reynolds förlorade ena armen och ena benet i en motorcykelolycka, men det har inte hindrat honom från att ensam segla jorden runt. Olyckan inträffade 2008 när en berusad förare körde rakt in i Dustin Reynolds ..." /> Seglar jorden runt med en arm och ett ben | På Kryss Seglar jorden runt med en arm och ett ben | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Seglar jorden runt med en arm och ett ben

19 oktober, 2021 – 12.02 Kommentarer inaktiverade för Seglar jorden runt med en arm och ett ben
Bild: Adobe Knight

Dustin Reynolds förlorade ena armen och ena benet i en motorcykelolycka, men det har inte hindrat honom från att ensam segla jorden runt.

Olyckan inträffade 2008 när en berusad förare körde rakt in i Dustin Reynolds motorcykel. Han förlorade sin vänstra arm och sitt vänstra ben. Efter en lång rehabilitering bestämde han sig för att sälja sina två företag, köpa en segelbåt och lära sig att segla med hjälp av Youtube och böcker.

I dag har han en benprotes och har lärt sig att leva med en hand. Hans båt är inte handikappanpassad och när han hissar segel använder han tänderna istället för vänsterhanden.

När han nu återvänder hem till Kona på Hawaii i slutet av oktober eller tidigt i november blir det slutet på en sju år lång segling där han har loggat över 35 000 sjömil och besökt 36 länder. Under sin resa har han både seglat genom stormar, skrämt bort båtpirater och simmat med delfiner. Väl hemma igen planerar han att skriva en bok om sina äventyr.

Se filmen om Dustin Reynolds på https://www.youtube.com/watch?v=eiCkCu4a37Y

(Källa: Hawaii News Now)

På bilden syns en segelbåt utanför Kona, Hawaii