Seglarskolan i Lysekil breddas för att nå fler målgrupper. Bland annat får barn med utländsk bakgrund möjlighet att upptäcka seglingen gratis under en vecka i sommar. Tack vare ett bidrag från Svenska Seglarförbundet på 30 000 kronor ..." /> Seglarskolan öppnar upp för fler | På Kryss Seglarskolan öppnar upp för fler | På Kryss
Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Seglarskolan öppnar upp för fler

15 februari, 2022 – 12.38 Kommentarer inaktiverade för Seglarskolan öppnar upp för fler
Bild: Adobe Carina Hansen

Seglarskolan i Lysekil breddas för att nå fler målgrupper. Bland annat får barn med utländsk bakgrund möjlighet att upptäcka seglingen gratis under en vecka i sommar.

Tack vare ett bidrag från Svenska Seglarförbundet på 30 000 kronor kan seglarskolan i Lysekil nu arrangera och inkludera även barn med en utländsk bakgrund som kanske aldrig skulle få en chans att upptäcka seglingen annars.

Det var för tre år sedan som Ida Gabrielsson, 18 år, tillsammans med sin pappa och seglarkompisen Klara Kinnerfors på nytt startade seglarskolan i Lysekils Seglarsällskap Gullmars regi.

– Första sommaren hade vi seglarskola i en vecka, men det har vuxit rejält sedan dess. Året därpå hade vi 120 barn och förra sommaren 170 barn under sex veckor. Som det ser ut nu kommer vi att ha sju veckor med seglarskolor i sommar, säger Ida Gabrielsson till Lysekilsposten.

En av dessa veckor kommer fem barn och ungdomar mellan 6 och 15 år med utländsk bakgrund ha möjlighet att vara med gratis. Klubben lånar ut segelbåt och övrig utrustning.

– Mitt personliga mål är att få fler ungdomar att uppleva frihet, laganda och ansvarstagande i samband med att man är ute på havet och seglar. Jag brinner för segling och vill bredda och utveckla seglingen till att nå fler. Det är otroligt intressant att försöka inkludera fler från nya målgrupper eftersom det råder stor brist på mångfald inom seglingssporten.

Genrebild