Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Seglarprofiler och långfärd på Båtmässan

29 januari, 2018 – 15.51 Kommentarer inaktiverade för Seglarprofiler och långfärd på Båtmässan

På lördag öppnar Båtmässan i Göteborg med över 300 utställare på mässgolvet och en massa spännande presentationer på scenerna. På onsdagen står Kryssarklubben för hela scenprogrammet.

Mindre motorbåtar dominerar mässgolvet på Båtmässan i Göteborg som öppnar på lördag, men på scenerna är det gott om inspirerande berättelser om långfärder, klassiska båtar, fiske och tävlingssegling.

Kryssarklubbens Västkustkrets är värd för scenprogrammet på onsdagen med bland andra Katinka och Odd Lindahl som berättar om kanalresan till Medelhavet (Se På Kryss nr 9, 2016 och nr 3, 2017), familjen Veber om långsegling (Se På Kryss nr 6, 2016 och pakryss.se), en presentation av alla sommarens planerade eskadrar och utdelning av bland annat utmärkelser för gott sjömanskap (se På Kryss nr 1, 2018).

Martin Strömberg (pakryss.se, 28 november: Elddop i kuling) gör ett avbrott i Volvo Ocean Race och delar med sig från scenen på öppningsdagen den 3 februari. Samma dag står meteorologen Lage Larsson och läkaren och havskappseglaren Roger Nilson på scenen.

På måndagen kan man få följa med ”på en resa genom Kungsvikens båtbyggarhistoria” när Veteranbåtföreningens Pierre Dunbar med flera hyllar båtbyggartraditionen på Orust. Flera föredrag berättar om Kungsviken i forna tider och i dag. Bland annat är Kulturföreningen Gösta Johanssons Varv på plats och berättar om sitt pågående arbete med att hålla traditionerna vid liv bland annat genom båten Polstjernan (se På Kryss nr 8, 2017)

På fredagen är bland andra Linda Lindenau på plats för att inspirera. Hon seglar jorden runt med sin segelbåt Peristera som just nu vilar upp sig på Nya Zeeland. Resan fortsätter sedan via Nya Kaledonien, Australien, Indonesien och Madagaskar vidare hemåt Europa. Sven Yrvind som har siktet mot Nya Zeeland berättar mer om sitt äventyr med båten Exlex på fredagen (se På Kryss nr 4, 2017).

Flera motorbåtar har världspremiär, bland andra alubåtarna Bella Falcon BR6 och BR7 och sportfiskebåten Micore 460. Bland Skandinavienpremiärerna finns ribben Brig Eagle och 34-fotaren Grandezza OZ. En handfull nya segelbåtar visas upp och More 40 har Skandinavienpremiär.

Störst båt på mässan är en Jeanneau Sun Odyssey 440. Det är Navigare som visar Jeanneaun som en del av sin presentation av sin breda verksamhet: försäljning av nya båtar, försäljning av nya segelbåtar kopplat till något av Navigare investeringsprogram (delägarskap och uthyrning) och uthyrning av segelbåtar i såväl Medelhavet som Västindien och Indiska Oceanen. Navigare har under hösten 2017 beställt över 100 nya segelbåtar för vidareförsäljning.

LÄS MER: Båtmässans scenprogram

LÄS MER: Båtar från Skaraborg på Båtmässan [ pakryss.se 18 december, 2017 ]

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

,