Kryssarklubben har sedan 2009 en IF-båt för uthyrning i Gävle, Tant Storm. Men intresset för att hyra har varit lågt och nu ska båten säljas om ingen annan krets inom Svenska Kryssarklubben tar över båten. Tant ..." /> Sista chansen att överta IF-båten Tant Storm | På Kryss Sista chansen att överta IF-båten Tant Storm – På Kryss
Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Sista chansen att överta IF-båten Tant Storm

21 mars, 2016 – 14.45 Kommentarer inaktiverade för Sista chansen att överta IF-båten Tant Storm
TANT STORM

Kryssarklubben har sedan 2009 en IF-båt för uthyrning i Gävle, Tant Storm. Men intresset för att hyra har varit lågt och nu ska båten säljas om ingen annan krets inom Svenska Kryssarklubben tar över båten.

Tant Storm är en IF-båt från 1976 som underhållits och rustats av Kryssarklubbens Eggegrundskrets sedan 2009. Ombord finns all utrustning för kortare eller längre färder.
– Vi har haft en lägre beläggning än vi hoppats på, säger Lennart Rönnqvist, ordförande för Eggegrundskretsen som förvaltar båten som ägs av Svenska Kryssarklubben.
En förklaring till den låga beläggningen är den relativt grynniga och svårnavigerade skärgården i Gävlebukten.
– Motivationen hos våra medlemmar att underhålla och rusta båten har sjunkit i takt med beläggningen, så nu vill vi att någon med större möjligheter att ta hand om henne får göra det.
Eggegrundskretsens löpande kostnader för hyrbåten är bryggplats, landförvaring, sjösättning, upptagning och vårrustning.
– Större reparationer ersätter riksföreningen, säger Lennart.
– Hon är i bra skick, bland annat med ny sprayhood och nytt bomkapell. Enda problemet är backslaget för utombordaren, en fyrtaktare, som kan krångla.

Eggegrundskretsen och Kryssarklubbens riksstyrelse är överens om att segelbåten ska säljas om ingen annan krets visat intresse att ta över förvaltningen senast den 6 maj.
– Det krävs ett par eldsjälar som är beredd att ta ett lite större ansvar om det ska fungera bra, säger Lennart.

Eggegrundskretsens krav för att hyra Tant Storm har varit att minst en ombord ska vara medlem i Kryssarklubben, inneha förarintyg/nautisk kompetens och ha seglingsvana.

I Karlstad har Kryssarklubben en annan IF-båt och i Nyköping finns ytterligare två som förvaltas av Sörmlandskretsen.
– Båtarna är väldigt uppskattade och används mer än vi vågat hoppas på, säger Staffan Bergentoft vid Sörmlandskretsen som från och med i år har hyrbåtarna vid centrala Nyköpings gästhamn.

Fakta om IF-båten Tant Storm:
Tillverkningsår: 1976
Skrovnummer: 2825
Utrustning: Storsegel, genua, fock, utombordmotor med tillhörande tank (12 liter), reservdunk (5 liter), sjökort (Hudiksvall-Arholma), hamnbeskrivningar, kompass, livboj, hansalina, nödraketer, länspump, paddel, båtshake, verktygslåda, ankare (2 st), bojkrok, förtöjningslinor, fendrar, bergskilar, brandsläckare, vinchhandtag, toalett (porta porti), dynor, tallrikar, muggar, bestick, vagga och täckställning.
Båten är upplagd på Fliskär i Gävle.

Om du är medlem i Kryssarklubben och vill att din krets tar över Tant Storm: kontakta din kretsordförande! Senast den 6 maj måste Eggegrund ha besked om ett övertagande eftersom man annars vill sälja båten innan sommaren.

LÄNK: Eggegrundskretsens sajt med kontaktinformation

BILDEN: Eggegrundskretsens IF-båt Tant Storm vid Limön utanför Gävle.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , ,