Inloppet till Axmar by saknar sedan flera år farledsprickar. Förra året kom en båtägare för nära grundområdet och slog sönder sin nya utombordsmotor. Tack vare hans och Svenska Kryssarklubbens påtryckningar på kommunen är nya prickar ..." /> Sjöprickarna tillbaka i hamnen i Axmar | På Kryss Sjöprickarna tillbaka i hamnen i Axmar | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sjöprickarna tillbaka i hamnen i Axmar

12 maj, 2020 – 13.02 Kommentarer inaktiverade för Sjöprickarna tillbaka i hamnen i Axmar
Sjöprickarna tillbaka i hamnen i Axmar

Inloppet till Axmar by saknar sedan flera år farledsprickar. Förra året kom en båtägare för nära grundområdet och slog sönder sin nya utombordsmotor. Tack vare hans och Svenska Kryssarklubbens påtryckningar på kommunen är nya prickar nu på gång.

Lasse Widén, tekniskt ansvarig inom hamn- och farledskommittén i Svenska Kryssarklubbens lokala avdelning Eggesundskretsen, är en av flera som har påpekat bristen på sjöprickar till kommunen.

– Axmar by är hemmahamn för ett antal motor och segelbåtar. Dessutom är det sedan länge en gästhamn, säger Lasse Widén.

Efter vissa oklarheter kring vem som är ansvarig för utmärkningen tog Gävle kommun 2019 över ansvaret för farlederna från Gävle hamn. De tre farledsprickarna kommer nu att sättas ut igen och är också på väg tillbaka på sjökortet.

– Det gör att vi kommer ha en trygg angöring till Axar by igen, säger Lasse Widén.