Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Sjöräddningssällskapet får ny räddningsbåt donerad

11 april, 2015 – 10.57 Kommentarer inaktiverade för Sjöräddningssällskapet får ny räddningsbåt donerad

SSRS2Sparbanken i Falkenberg donerar en ny räddningsbåt till Sjöräddningssällskapets station i Falkenberg. Båten, en åtta meter lång räddningsbåt i Gunnel Larson-klassen, är speciellt utvecklad för kustnära räddning och kommer att levereras i juni.

– Vi är otroligt tacksamma. Utan det lokala stödet kan vi inte göra vårt jobb, säger Rolf Westerström, VD på Sjöräddningssällskapet.

Totalt får 20 lokala projekt och organisationer ta emot drygt 2,4 miljoner kronor genom Falkenberg Sparbanks Framtidsbank, i samband med bankens 150-årsjubileum. Sjöräddningssällskapet är den största mottagaren på strax över miljonen.

– Vi vill uppmärksamma det fantastiskt viktiga arbete som Sjöräddningssällskapet gör runt våra kuster. Ett ideellt arbete där människor brinner för att rädda liv, säger Göran Bengtsson, VD på Falkenbergs Sparbank.

Sjöräddningssällskapets räddningsstation i Falkenberg grundades 1973 och har 14 frivilliga sjöräddare. Förra året ryckte stationen ut på 17 uppdrag, majoriteten under sommarmånaderna. Den nya åttametersbåten kommer att bli ett viktigt tillskott till stationen och underlätta räddningsarbetet för besättningarna.

redaktion@pakryss.se

, ,