Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Sjöräddningssällskapet har nått 100 000 medlemmar

12 september, 2015 – 07.37 Kommentarer inaktiverade för Sjöräddningssällskapet har nått 100 000 medlemmar
MatsRönnlund

Mats Rönnlund, medlem nummer 100 000 i Sjöräddningssällskapet.

Sjöräddningssällskapet har fått sin 100 000:e medlem. Ju fler medlemmar föreningen har, desto sjösäkrare blir Sverige.
– Det är en milstolpe som vi är väldigt stolta över. Att vi nu är 100.000 medlemmar innebär att vi på allvar kan kalla oss för en folkrörelse för bättre sjösäkerhet. Men framförallt är det ett bevis på ett fantastiskt stöd från våra medlemmar och ett enormt arbete av våra frivilliga sjöräddare, säger Niklas Jendeby, kommunikationsledare på Sjöräddningssällskapet.

Den 100.000:e medlemmen heter Mats Rönnlund. Han bor i Järfälla och är VD på ett teknikföretag. Mats är nybliven båtägare och blev medlem efter lite övertalning från sin fru.

– Jag har alltid gillat båtar och alltid velat ha en egen. I några år har vi hyrt segelbåt, och i våras bestämde vi oss. Då blev det en daycruiser, en motorbåt. Att bli medlem i Sjöräddningssällskapet kändes som en självklarhet, jag har alltid haft koll på verksamheten och på stationerna här i trakten. Jag hoppas att vi blir ännu fler medlemmar, säger Mats Rönnlund.

De senaste tre åren har Sjöräddningssällskapets medlemsantal vuxit med 25 procent. Samtidigt har våra förebyggande medlemsuppdrag ökat i ungefär samma takt, medan de allvarligare olyckorna legat kvar på ungefär samma nivå.

– Våra medlemmar vet att de kan ringa till oss innan läget blir akut. Förebyggande hjälp är kostnadsfri för medlemmar och ett effektivt sätt att öka sjösäkerheten, säger Niklas Jendeby.

redaktion@pakryss.se

, ,