X-Yachts nya medlem i Pure X-linjen gör premiär på Eriksberg Boat Show i Göteborg i april. Nya X4.3 har bland annat fått en helt ny skrov- och däckdesign. Det omgjorda skrovet har gett en bredare akterspegel. Dessutom ..." /> Skandinavienpremiär för X-Yachts X4.3 | På Kryss Skandinavienpremiär för X-Yachts X4.3 | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Skandinavienpremiär för X-Yachts X4.3

7 december, 2021 – 10.23 En kommentar

X-Yachts nya medlem i Pure X-linjen gör premiär på Eriksberg Boat Show i Göteborg i april. Nya X4.3 har bland annat fått en helt ny skrov- och däckdesign.

Det omgjorda skrovet har gett en bredare akterspegel. Dessutom har S-bågsdesignen och det integrerade standardbogsprötet som introducerades med X56 införlivats. Sprayhooden har fått ett elegantare utseende och bättre sikt framåt för rorsmannen än i tidigare design. Även rodret är förändrat med mer direktkänsla i styrningen.

Masthöjden och därmed segelytan har ökat jämfört med den nuvarande modellen för att höja prestandan och hålla båten mer i linje med de andra medlemmarna i Pure X Range. Den längre bågspriten gör också att det går att ha en större och mer friflygande gennaker. Bland övriga uppdateringar märks travare och skotsystem till storseglet, som har uppdaterats till Ronstan med 7:1.

Den första X4.3-modellen sålde mer än 100 båtar på fyra år och redan innan de första bilderna på nya X4.3 hade visats kom det in 23 beställningar.

En kommentar »