Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Skärgårdsmässa och veteranbåtsmöte

22 maj, 2015 – 07.31 Kommentarer inaktiverade för Skärgårdsmässa och veteranbåtsmöte

SkärgårdsmässaSkärgårdsmässan är tillbaka för 26:e gången. Mässan inleds idag, fredagen den 22 maj, klockan 13.00 i Wasahamnen på Djurgården och pågår till söndagen den 24 maj. Samtidigt pågår också det stora Veteranbåtsmötet för elfte året i rad.

Skärgårdsmässan är ett stort evenemang som lockar omkring 50 000 besökare. Längs kajerna i Wasahamnen finns under helgen utställare från flera länder runt Östersjön med semestertips, hantverk, båtar och båttillbehör samt det som hör till fritidshuset. Vid bryggorna visas både nya och begagnade båtar. På mässan finns också ett gediget inslag av skärgårdsmat, musik, kultur och seminarier.

I samband med mässan arrangerar också föreningen Veteranbåten sitt årliga veteranbåtsmöte. På lördagen klockan 14.00 sker en defilering men båtarna börjar samlas redan under fredagen. På lördag kväll anordnas även en bankett för mötets deltagare. Under lördagen och söndagen seglas också regattan Peter Norlin Memorial.

Du kan läsa mer om Skärgårdsmässan här och om Veteranbåtsmötet här. Skärgårdsmässans öppettider är fredag 12-18, lördag 10-18 och söndag 10-16.

Kim Nordlund
redaktion@pakryss.se

,