Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Skärgårdsströvaren: Karlshamn

4 juli, 2014 – 21.53 Kommentarer inaktiverade för Skärgårdsströvaren: Karlshamn

fingal14_4juliEfter ett mycket trevligt dygn på Hanö gick vi på fredagskvällen in till Karlshamn.

Med en lätt gnagande känsla att vi gjort ett misstag när vi valt bort den lilla byn på ön mot en gungig plats invid en genomfartsgata där uppenbarligen traktens alla raggare/boyracers verkade passera en eller flera gånger under fredagskvällen.

På vägen in mot Karlshamn tog vi en liten genväg genom den tämligen stora klubbhamn Stärnö Vindhamn – här fanns också flera vackra klippor på Boön som skulle gett en bra förtöjningsplats med kvällssol. I inre hamnen blev det fort skugga från de stora industrihusen på andra sidan ån, men det kompenserades vid mörkrets inbrott genom mycket kraftiga gula industrilampor som lyste upp de mörkaste hörnen i de tre gästande båtarna i hamnen.

En av Karlshamns gästhamnar ligger inne i ån, nästan så långt man kan komma innan låga broar hindrar vidare framfart. De kraftiga y-bommarna var gjorda för betydligt större båtar och vi skulle ha haft plats för både Fingal och Skärgårdsströvaren – inklusive våra fendrar – i ett av facken.

En vältrafikerad gata var närmsta granne (raggarna tycks köra Audi i den här stan) förutom en uteservering på hotellet där ett skränigt gäng tjejer tog några drinkar innan något annat lockade.

En synbarligen ganska nyuppförd servicebyggnad hade en toalett och två duschar för män och samma uppsättning för kvinnor. I herrarnas gav den ena duschen bara iskallt vatten. 175 kr för alla längder av båtar. Under populära Karlshamnsfestivalen vecka 29 ökar priserna till 230 kronor/natten.

Så första intrycket har inte varit det bästa, kanske blir det bättre i morgon …