Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Skräpjolle får båtbranschens miljöpris

4 mars, 2019 – 15.57 Ingen kommentar

Projektet där segeljollar byggs av plastskräp som plockats ur havet får Sweboats nyinstiftade miljöpris. Syftet med projektet är att peka på de miljöproblem som den stora mängden plast i samhället innebär. Förhoppningen hos de tre organisationerna som står bakom projektet, Håll Sverige Rent, Sjöräddningssällskapet och Svenska Seglarförbundet, är att öka medvetenheten och kunskapen i frågan – och ytterst förstås att bidra till minskad nedskräpning.

– Vi hoppas att vårt projekt kommer att öka kunskapen om problemet med nedskräpning och få fler att förstå att det skräp man slänger på land till slut hamnar i havet, säger Thomas Hansson-Mild på Svenska Seglarförbundet.

Bygget av skräpplastjollarna är bara en del i arbetet för ökad förståelse och kunskap. I april startar exempelvis en utbildning i ämnet för seglare som har kontakt med unga personer i verksamheten. I projektet vänder man sig främst till barn och unga för att nå fram med information och skapa en attityd som de förhoppningsvis tar med sig upp i vuxen ålder. .

Sweboats Miljöpris är på 25 000 kronor och ska ges årligen till en person, en organisation eller ett  företag som gjort en  betydelsefull miljöinsats kopplad till båtlivet.

Projektet ”Optimist för havet” pågår mellan 2018 och 2020 och genomförs med stöd av Postkodlotteriet.

, , , ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar