Snart är det dags att börja nedräkningen till semestern. Varje sommar samlas tusentals  båtar på Västkusten. Här kommer en lista från norr till söder med några av Västkustens sommarevent som går att besöka med båt. Tips och ..." /> Sommarevenemang på Västkusten | På Kryss Sommarevenemang på Västkusten | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sommarevenemang på Västkusten

24 maj, 2022 – 09.46 Kommentarer inaktiverade för Sommarevenemang på Västkusten

Snart är det dags att börja nedräkningen till semestern. Varje sommar samlas tusentals 

båtar på Västkusten. Här kommer en lista från norr till söder med några av Västkustens sommarevent som går att besöka med båt.

Tips och trix när saker går sönder

Den 1 juni anordnar Kryssarklubbens Västkustkrets ett föredrag med Niklas Krantz, grundare till den populära bloggen Sittbrunnen.se, som bjuder på tips och trix, från toastolslock till gennakersättning. Från covidkarantän 1,5 månader för ankar i en atoll till mastbrott.

Medlemmar i Kryssarklubben betalar 125 kronor. Läs mer på https://medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/1688

Sotekanalens dag i Hunnebostrand

I Hunnebostrand finns Sotekanalen, en av Sveriges äldsta kanaler som byggdes år 1935.  Varje år anordnas folkfesten Sotekanalens dag med musik, mat och nöjen. Preliminärt datum är 16 juli.

Dans på Brännö Brygga

Lasse Dahlquist överdrev inte när han sjöng “De’ä’ dans på Brännö brygga”. Varje sommar lockar Brännö, strax söder Göteborg, dansglada seglare som bjuds på trubadurer och sång på den välkända bryggan.

Sekelskiftesdagarna på Marstrand

Sekelskiftesdagarna anordnas 5–7 augusti då det bjuds på teaterföreställningar som skildrar tiden kring sekelskiftet. Besökarna klär sig gärna i traditionsenliga plagg och tittar på gamla träbåtar nere vid hamnen. 
Västerhavsveckan 

Den 6–14 augusti är det dags för Västerhavsveckan – en temavecka som hyllar marina kulturer längst västkusten. Syftet med Västerhavsveckan är att informera om hur havet påverkas av människan. I ett flertal hamnar längst med kusten kan besökarna räkna med festligheter utöver det vanliga. 

Skaldjursknyt på Rörö

Den 20 augusti anordnar Kryssarklubbens Västkustkrets Skaldjursknyt på Rörö med start klockan 15. Hela familjen är välkommen, både barn och vuxna. Varje båt tar med sig det de vill äta och dricka samt tallrikar, bestick och glas. Resten ordnar kommittén med. 

Det kostar 100.- per vuxen och hamnavg med mera betalar respektive båt själv. Alla är välkomna, både motor- och segelbåtar och även ni som kommer utan båt!
Under eftermiddagen på lördag blir det flytvästservice för uppblåsbara västar. Material kommer finnas till försäljning. Läs mer på https://medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/1669 

Ljuskonstfestival på Smögen

Island the light Smögen är en ljuskonstfestival den 8–11 september som lockar betraktare och konstnärer från alla världens hörn. Oavsett om du befinner dig på fastlandet vid Smögens granitklippor eller sitter i en segelbåt kan du se de otroliga ljusinstallationerna som reflekteras mot Smögens berghällar. 

Till vissa evenemang behöver du köpa biljett i förhand. 

Vi kommer att tipsa om fler event runt om i Sverige i nyhetsbrevet framöver.