Hem » Läsvärt

Läsvärt

Stökig sommar i Visby gästhamn

3 november, 2020 – 09.29 En kommentar
Stökig sommar i Visby gästhamn

Coronasommaren i Visby med borttagen after beach ledde till att många festsugna istället drog till hamnen för att festa. Efter flera hotfulla incidenter har nu gästhamnschefen bett polisen om uppbackning inför nästa år.

På senare år har det gått förhållandevis lugnt till i gästhamnen, men den trenden bröts i somras. Bosse Gustafsson, som ansvarar för gästhamnsverksamheten i Visby, säger till tidningen Hela Gotland att smockan hängde i luften vid flera tillfällen.

– Tidigare har det inte varit några problem att säga till om det varit för livat, men den respekten försvann i år. En förklaring kan vara att många ombord inte är båtägare och därför inte vet hur de ska bete sig på ett fartyg.

Det sistnämnda är problematiskt av flera skäl, inte minst när det gäller risken att drunkna vid ett fall överbord menar Bosse Gustafsson som nu sätter sitt hopp till polisen.

– Större polisnärvaro i hamnen under de mest intensiva veckorna skulle göra stor skillnad. Samtalen med polisen har varit bra, så jag har goda förhoppningar om att nästa sommar blir bättre.

En kommentar »

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar