Lördagen 27 augusti mellan 10–14 anordnas Stora hamndagen igen efter två års uppehåll. Det blir en tillställning med mängder av aktiviteter för hela familjen. Hamnen är en förutsättning för den samhällsutveckling och industriella tillväxt som sker ..." /> Stora hamndagen i Luleå är tillbaka | På Kryss Stora hamndagen i Luleå är tillbaka | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Stora hamndagen i Luleå är tillbaka

16 augusti, 2022 – 11.25 Kommentarer inaktiverade för Stora hamndagen i Luleå är tillbaka
Pressbild

Lördagen 27 augusti mellan 10–14 anordnas Stora hamndagen igen efter två års uppehåll. Det blir en tillställning med mängder av aktiviteter för hela familjen.

Hamnen är en förutsättning för den samhällsutveckling och industriella tillväxt som sker just nu i norra Sverige. Göran Carlsson, tillförordnad vd, Luleå Hamn, ser därför fram emot att visa upp hamnens verksamhetsområden för allmänheten tillsammans med sina medarbetare. 

– Jag hoppas också att det blir en familjefest med många uppskattade aktiviteter. Vissa kommer tycka det är jättekul att skjuta straffar tillsammans med Luleå Basket, medan andra väljer rundtursbussen för att se godsvolymerna som gjort Luleå till Sveriges största bulkhamn. Det kommer finnas något för alla, och vi ser fram emot att få välkomna besökarna.

Programmet kommer bland annat innehålla en räddningsaktion från Sjöräddningssällskapet, tävlingar, barnteater och god mat. Utöver det kommer det finnas flertalet aktiviteter och utställare på plats som bjuder in till spännande berättelser om allt som händer i Luleå Hamn.

Läs mer om vad som händer på platshttps://storahamndagen.se/