Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Största utställningen av veteranbåtar på Allt för sjön

13 februari, 2015 – 08.27 Kommentarer inaktiverade för Största utställningen av veteranbåtar på Allt för sjön

VeteranbåtClassic Boat show är norra Europas ledande utställning av träbåtar. Det är en egen avdelning på båtmässan Allt för sjön som öppnar den 28 februari. I år firar Kungliga Motorbåtklubben 100 år på Allt för sjön och ställer ut ett stort antal nyrenoverade träbåtsrariteter.

– Vi är glada och hedrade att KMK nu valt att fira sitt 100-årsjubileum på Allt för sjön, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt för sjön.

– Jag är säker på att KMK:s utställning, med unika båtar upprustade i toppskick, kommer att attrahera en stor publik.

Några av båtarna som ställs ut är världspremiärer. Det är gamla träbåtar som efter femtio år på land nu har återställts till nyskick. Bland rariteterna som KMK ställer ut kan besökarna beskåda båtar som Scout – Sjöexpress från 1939, salongsslupen Olivia, racerbåten Tiger Too och många fler.

– Vi vet att det är flera tusen besökare som i första hand kommer till Allt för sjön för att se dessa rariteter, känna tjärdoft och minnas de gamla goda tiderna. I år får de verkligen den känslan här på mässan, säger Hanse Thorslund.

På mässan finns också andra nytillverkade träbåtar. Allt för sjön slår upp sina portar för allmänheten den 28 februari och du kan läsa mer om mässans program och utställare här.

Kim Nordlund
redaktion@pakryss.se

, ,