Sökningar efter båtar har ökat med 128 procent på Blocket jämfört med i maj förra året och de säljs fort. Populärast är Buster och IF-båten. Det blir hemester för svenska folket i år och längtan efter ..." /> Stort sug efter båt till sommaren | På Kryss Stort sug efter båt till sommaren | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Stort sug efter båt till sommaren

19 maj, 2020 – 14.07 Kommentarer inaktiverade för Stort sug efter båt till sommaren
Stort sug efter båt till sommaren

Sökningar efter båtar har ökat med 128 procent på Blocket jämfört med i maj förra året och de säljs fort. Populärast är Buster och IF-båten.

Det blir hemester för svenska folket i år och längtan efter att komma ut på sjön har aldrig varit större. Varje år säljs cirka 100 000 båtar på Blocket och intresset för att köpa är vanligtvis störst i maj, men årets sökningar på ”båt” slår alla rekord.

– Tidigare har vi sett att det är många som söker på lyxbåtar och drömmer sig bort, men just nu är sökningarna mer realistiska och vi ser att enklare instegsbåtar är populära. En teori är att det tillkommer många nya köpare i sommar som inte haft båt innan, säger Matilda Adelborg, presskommunikatör på Blocket.

Hittills i år har ungefär fyra av tio (37 procent) av motorbåtarna sålts inom en vecka. För ett år sedan var siffran 30 procent. Den mest populära båten och den som säljs snabbast är Buster – där är nästan hälften av båtarna sålda inom en vecka. Medianpriset på motorbåtar ligger på 90 000 kronor, vilket är 5 000 kronor högre än förra året.

Den mest populära segelbåten är IF-båten, som i 33 procent av fallen såldes inom en vecka. Fler segelbåtar säljs nu inom en vecka jämfört med för ett år sedan. Medianpriset hittills i år är 100 000 kronor, för ett år sedan var det 98 000 kronor.