Serviceorganisationen Kiwani i Strömstad delade i veckan ut en check på 10 000 kronor till Strömstads Segelsällskap. Pengarna kommer oavkortat att gå till ungdomssektionen. Leif Cavalli-Björkman från Strömstads segelsällskap är glad eftersom pengarna innebär att klubben, som ..." /> Strömstads segelsällskap satsar på ungdomar | På Kryss Strömstads segelsällskap satsar på ungdomar | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Strömstads segelsällskap satsar på ungdomar

15 december, 2020 – 11.59 Kommentarer inaktiverade för Strömstads segelsällskap satsar på ungdomar
Strömstads segelsällskap satsar på ungdomar

Serviceorganisationen Kiwani i Strömstad delade i veckan ut en check på 10 000 kronor till Strömstads Segelsällskap. Pengarna kommer oavkortat att gå till ungdomssektionen.

Leif Cavalli-Björkman från Strömstads segelsällskap är glad eftersom pengarna innebär att klubben, som bildades 1906, nu kan rusta upp ungdomsverksamheten ordentligt.

Tanken är att en del av pengarna ska gå till att förse klubbens mindre segelbåtar med nya segel och till våren startar en ny grupp för barn födda 2011–2012. I framtiden står ett större bryggdäck också högt upp önskelistan.

–  Segling som sport är ganska tacksam under pandemin, säger han till Strömstads Tidning. Vi jobbar mest med jolleverksamhet och har kunnat ha våra träffar, men inga tävlingar. Att kunna genomföra träningar betyder mycket. Dels håller vi igång verksamheten och dels får barnen vara ute.