Håkan Eliassons Vindö 22 såldes inte mindre än tre gånger. Pengarna, totalt 160 000 kronor, gick oavkortat till nödställda i Ukraina. För fyra år sedan fick Håkan Eliasson från Smögen en fin gåva av en vän, ..." /> Succé med trippel båtförsäljning | På Kryss Succé med trippel båtförsäljning | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Succé med trippel båtförsäljning

6 februari, 2023 – 13.35 En kommentar
Succé med trippel båtförsäljning

Håkan Eliassons Vindö 22 såldes inte mindre än tre gånger. Pengarna, totalt 160 000 kronor, gick oavkortat till nödställda i Ukraina.

För fyra år sedan fick Håkan Eliasson från Smögen en fin gåva av en vän, en klassisk Vindö 22:a. När kriget i Ukraina bröt ut fick han en idé.

– Jag tänkte att jag kanske kunde hjälpa till genom att sälja pärlan. Jag är snart 73 år och det kändes som en riktigt fin avslutning på tiden med min Vindö, att ge bort pengarna till nödställda. Jag frågade min vän om det var ok och han sa ja direkt så det här är vår gemensamma gåva.

Håkans söner hjälpte honom att sätta ihop en annons. Det blev napp direkt. Folk från Finland, Tyskland, Danmark, Sverige och Norge hörde av sig. Håkan blir rörd när han tänker på det.

– Det var en fin person som köpte båten. Känslig, precis som jag. Han tyckte att det här var bra. Dagen efter köpet skickade vi 40 000 kronor till det ukrainska folket.

Men historien tar inte slut där. Den nye ägaren ville varken hämta båten eller ha pengarna tillbaka. Efter lite funderande tog Håkan kontakt med Vindövarvet och berättade hela historien. Det slutade med att båten såldes ännu en gång och Håkan kunde skicka ytterligare 30 000 kronor till Ukraina.

Efter att ha rustat upp båten bestämde sig Rolf Carlgren, vd för Vindö Marin, för att låta den gå ut till försäljning ytterligare en gång. Efter visning och budgivning på Öppet varv var en ny affär i hamn och ytterligare 90 000 kronor kunde skickas till Ukraina. Totalt har Håkans Vindö samlat in 160 000 kronor.

– Det trodde jag aldrig skulle hända, säger Håkan. Jag hade hoppats att min båtförsäljning skulle ge ringar på vattnet, men här blev det svallvågor!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 6–22.

Hela 160 000 kronor samlade Håkans Vindö 22 in till Ukraina.

En kommentar »

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar