Hem » Nyheter

Nyheter

Svensk båtbransch tar plats i Amsterdam

12 november, 2018 – 11.59 Kommentarer inaktiverade för Svensk båtbransch tar plats i Amsterdam
Den här veckan samlas hela världens båtbransch på sin största mässa under året: Metstrade i Amsterdam. De svenska företagen tar större plats än de senaste tidigare åren.

På mässan Metstrade i Amsterdam samlas i veckan uppåt 1600 utställare inom båtbranschen från ett femtiotal länder. De svenska företagen tar större plats på mässgolvet i både en särskild svensk paviljong och ute i hallarna. Den svenska paviljongen har vuxit jämfört med de senaste åren och är nu närmare 400 kvadratmeter stor. Bland utställarna där och på andra håll i mässhallarna finns allt från mindre företag som Scrubbis och Seaquip till större som kompositföretaget Diab och jättar som Volvo Penta.

Den svenska branschorganisationen Sweboat håller i den svenska paviljongen och vill lyfta fram ”hög innovationsgrad, design och kvalitet” som svenska adelsmärken.
– Att ”Made in Sweden” står för oomtvistad kvalitet är i allra högsta grad aktuellt och den svenska båtindustrin är verkligen fortfarande med och bygger det varumärket, säger Sweboats vd Mats Eriksson.

Inom vilket område är svensk båtbransch mest i framkant ur ett internationellt perspektiv, anser du?
– Mest på båtsidan, med material, lättdrivna skrov, design och formgivning. På tillbehörs- och komponentsidan har vi världsledande företag inom beslag, material, smarta tillbehör och lösningar.

Inom vilket område utvecklas svensk båtbransch mest just nu?

– Det är just lättdrivna skrov och en del elbåtsinitiativ. Och nya material och formgivning av nya båtmodeller.

Några av de svenska utställarna på årets Metstrade som hålls öppen för branschbesökare den 13:e till 15:e november i Amsterdam:
Baltic Safety Products, Båtsystem, CM Hammar, Diab, Dinghy Rings Sweden, Frigus, Gobius, Humphree, Macromould Modell & Form, Nammo LIAB, Poly-Produkter, Rutgerson Marin AB, Seaquip, Scrubbis, Seldén Mast AB, Sunbeam System, True Heading / Seapilot, Windex Development, Wireteknik Volvo Penta och Zipwake.

LÄS MER: Metstrade 2018

LÄS MER: Sweboat

Metstrade

För 31:a året arrangeras Metstrade som samlar hela världens båtbransch i Amsterdam.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se