Svenska Sjös klubb- och kretsmedlemmar får i år dela på 6,2 miljoner kronor som dras av på båtförsäkringspremien 2020. För att kunder med segelbåt, mindre motorer eller inombordare ska slippa subventionera stölder av stora, dyra ..." /> Svenska Sjö delar ut 6,2 miljoner till sina kunder | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Svenska Sjö delar ut 6,2 miljoner till sina kunder | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Svenska Sjö delar ut 6,2 miljoner till sina kunder

5 februari 2020 – 14:59 Kommentarer inaktiverade för Svenska Sjö delar ut 6,2 miljoner till sina kunder
Svenska Sjö delar ut 6,2 miljoner till sina kunder

Svenska Sjös klubb- och kretsmedlemmar får i år dela på 6,2 miljoner kronor som dras av på båtförsäkringspremien 2020. För att kunder med segelbåt, mindre motorer eller inombordare ska slippa subventionera stölder av stora, dyra motorer har bolaget tagit beslutet att inte nyförsäkra vissa motorer i de mest stöldutsatta områdena.

Försäkringsbolaget Svenska Sjö delar för femte året i rad ut överskottspengar till sina klubb- eller kretsmedlemmar. För 2019 blev beloppet 6,2 miljoner kronor som dras av på båtförsäkringspremien 2020. Sedan bonusprogrammet startade 2015 har drygt 20 miljoner kronor delats ut till medlemmarna.

Förra året ökade antalet skador inom båtförsäkring med en procent medan sjöskadorna minskade något. Antalet stölder ökade med 4 procent och skadebeloppet med 7 procent. För att vända stöldtrenden har Svenska Sjö tagit till en rad åtgärder, bland annat genom att stötta olika initiativ hos klubbarna och genom valet av vilka motorer de väljer att nyförsäkra. Det lönar sig helt enkelt inte att försäkra vissa motorer i de mest stöldutsatta områdena eftersom risken är för hög. På så sätt slipper också de med något äldre och mindre motorer, segelbåt eller inombordare att subventionera denna typ av stölder.