Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Svenska Sjös klubbstöd ökar

20 oktober, 2016 – 14.02 Kommentarer inaktiverade för Svenska Sjös klubbstöd ökar

Svenska Sjös ersättning till båtklubbar för sina försäkrade medlemmar ökar till 700 000 kronor i år. Utbetalningen börjar nu i dagarna.

Skärgård: Tommy KarlssonFörsäkringsbolaget Svenska Sjö betalar hundra kronor till den båtklubb eller annan organisation som en ny försäkringstagare tillhör. Dessutom ersätts klubbarna för annonsering på sina hemsidor. För nya medlemmar ersätts klubbarna och organisationerna med cirka 700 000 kronor vilket är en ökning med ett par hundra tusen jämfört med förra året, bland annat på grund av ett tusental nya försäkringar.
– De flesta nyteckningar för året är gjorda så vi gör en första utbetalning nu. Sen blir det en mindre uppsamling efter nyår, säger Per Grywenz, vd för Svenska Sjö.

Klubbstödet tas som en löpande kostnad för försäkringsbolaget.
– Vi sparar exempelvis in på marknadsföring istället, säger Per Grywenz.

Försäkringstagarna får från och med i år även del av en resultatbonus som är en fjärdedel av bolagets vinst 2015. Bonusen beräknas till cirka 1,4 miljoner och går tillbaka i form av avdrag på årspremien vid förnyad försäkring i år.
I november fattas ett nytt beslut om hur stor resultatbonusens andel ska vara av årets vinst.

Svenska Sjö omorganiserades tidigare i år när ägandet övergick från Båtorganisationernas Försäkringskommitté, BFK, till ett aktiebolag som i sin tur ägs av sju båtlivsorganisationer där Kryssarklubben, Svenska Båtunionen och Svenska Seglarförbundet hör till de med flest medlemmar.

För att teckna en medlemsförsäkring krävs medlemskap hos någon av ägarna.
– En båtägare som vill teckna försäkring kan gå med i någon av klubbarna eller organisationerna och tjänar in den kostnaden i försäkringsfördelar och pris hos Svenska Sjö, säger Per Grywenz, vd för Svenska Sjö.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,