Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Svenska ungdomar gastar på ARC över Atlanten

22 november, 2011 – 17.03 Kommentarer inaktiverade för Svenska ungdomar gastar på ARC över Atlanten

I tävlingen ARC Atlantic Rally for Cruisers startade 222 segelbåtar i Las Palmas den 20 november med S:t Lucia i Västindien som mål. Fem Stockholmsgrabbar seglar som besättning på Whitbreadbåten Rothmans och sju ungdomar från Göteborg har åkt ner för att hitta gastplats. Flera av dem är instruktörer på SXK:s segelfartyg. På www.worldcruising.com/arc kan du följa några av dem via båtnamnen Integrity, Eira och Cochise. Svenska båtar är Aniara II, Rothmans, Thindra, Triumph, Victoria av Stockholm och Workingonadream. ARC finns nu även på www.facebook.com/arcrally

Bild ovan: Mange Olsson och Börje Toresson som seglar Baltic 64, Triumph och SXK-arna Gabbi Errén, Axel Westfelt och Klas Blomgren på Sailors Bar i Las Palmas. Gabbi gastar på en 43-fots katamaran utanför seglingen och Klas går på i Västindien. Bild nedan: De första cruisingbåtarna startar mot Västindien.

Lyssna på Mange och Börje på Triumph från Atlanten på Radio Stockholm den 24/11, 1/12 och 8/12 eller vid målgång. Och läs mer om ARC Atlantic Rally i nästa nummer av På Kryss.

Text och foto: Gia Gunilla Andermo Näsström.

Se en film från starten här: