Anton Dahlberg och Fredrik Bergström tog hem VM-guldet i 470 i Vilamoura. De ledde stort inför sista racet, men mycket lätta skiftande vindar och en hel del nerver bidrog till en spännande final. Anton Dahlberg var ..." /> Sverige tog VM-guld i segling | På Kryss Sverige tog VM-guld i segling | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sverige tog VM-guld i segling

16 mars, 2021 – 10.01 Kommentarer inaktiverade för Sverige tog VM-guld i segling
Sverige tog VM-guld i segling

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström tog hem VM-guldet i 470 i Vilamoura. De ledde stort inför sista racet, men mycket lätta skiftande vindar och en hel del nerver bidrog till en spännande final.

Anton Dahlberg var märkbart rörd efter segern. Det är hans största framgång efter drygt 15 år inom internationell segling på högsta nivå. Tillsammans med Fredrik Bergström seglar paret nu upp som ett av Sveriges större guldhopp inför OS i Tokyo i sommar.

– Det blev ett tufft race och en oerhörd anspänning. Vi ville verkligen vinna detta. Och så fick vi det inte med oss enkelt till en början, utan vi fick slita hela tiden. Men vi sa att det kommer att lossna. Så fick vi lite medstuds sista länsen. Då gäller det att ta chansen. Det är så man vinner ett VM-guld. Man gör inte bort sig utan håller hela vägen, säger Anton till Svenska Seglarförbundet.

För Anton blir Tokyo hans fjärde OS. Sedan 2013 seglar Anton ihop med Fredrik och i Rio 2016 kom de på sjätte plats. Tillsammans har de två EM-guld och de tog VM-silver 2017 och VM-brons 2019.