Intresset för den korta intensiva kappseglingsformen med tillhandahållna båtar växer. KSSS tar nu nästa steg och utvecklar ett center för träning och tävling, Sveriges första Sprintcenter. Intresset för sprintkappsegling har vuxit kraftigt de senaste åren. Mästarnas Mästare segling, ..." /> Sveriges första Sprintcenter | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Sveriges första Sprintcenter | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sveriges första Sprintcenter

6 april 2021 – 12:21 Kommentarer inaktiverade för Sveriges första Sprintcenter
Sveriges första Sprintcenter

Intresset för den korta intensiva kappseglingsformen med tillhandahållna båtar växer. KSSS tar nu nästa steg och utvecklar ett center för träning och tävling, Sveriges första Sprintcenter.

Intresset för sprintkappsegling har vuxit kraftigt de senaste åren. Mästarnas Mästare segling, Allsvenskan Segling och Women on Water har dragit rekordintresse bland seglare runt om i Sverige.

Svenska Seglarförbundet tog nyligen beslutet att ta nästa steg och dela ut ett Svenskt Mästerskapstecken i disciplinen till sommaren 2021. Dessutom kommer det att skapas en nationell rankingserie så att hela Sverige ska engageras i tävlingsformen.

För fyra år sedan började KSSS erbjuda andelssegling med klubbens fyra J/70. Ett sätt att kunna erbjuda träning och tävling med en kappseglingsbåt utan att behöva äga en båt själv. 
KSSS tar nu nästa steg och startar ett center med inriktning på att tillhandahålla träning och tävling i den populära kappseglingsdisciplinen.

– Det känns väldigt bra att kunna erbjuda seglare att kappsegla med sitt eget team utan att äga sin egen båt. Nu har vi varit delaktiga att utveckla sprintseglingen i Sverige. Det kommer verkligen underlätta för ungdomar att ta klivet från jolleseglingen vidare till nästa steg och stanna i vår underbara idrott, säger Hans Broman ansvarig för KSSS Sprintcenter.