Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Svindyra gästhamnar – Promarina sänker hamnavgifter

14 juni, 2012 – 08.24 3 kommentarer

Efter kritiken bland annat från Kryssarklubbens medlemmar sänker Promarina priserna i sommar, i alla fall för de lite mindre båtarna, i åtta gästhamnar i Sverige.

Det rapporterar vd:n bara några veckor innan säsongen drar igång. Avgiften för båtar upp till nio meter sjunker från fjolårets 280 kronor till 225-235 kronor.

– Vi har tagit ett för stort kliv. Det första intervallet var för båtar upp till 12 meter, vilket straffade ut de mindre båtarna. Nu ändrar vi på detta så att priserna blir lägre för dem som kommer i båtar kortare än nio meter, säger vd Mats Bylund på Promarina.

3 kommentarer »

 • CarMan skriver:

  Jag tycker denna artikel var ett dåligt försök att släta över att promarina har sänkt priserna.
  Hur höga priser hade dom innan om de nu sky höga priserna är sänkta.

  Hur mycke sänkte dom? En krona?

 • gert skriver:

  Min båd er lige over de 9 meter, dvs. at den ligger i den dyre ende, det er for galt, jeg er gæstesejler og vil nok ikke anløbe de havne som promarine driver. Hvad skal det være godt for at jeg skal betale 250 kr, for en pakerings plads, jeg bruger hverken el eller andet, jeg foetrækker den fri natur.

  gert

 • Sven-Erik Andersson skriver:

  Det är fortfarande dubbelt så mycket som i de flesta andra hamnar. Är man som i mitt fall, en eller två ombord som duschar, men inte behöver el. är det för dyrt. Det finns som väl är många bra alternativ!