Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Tall Ships Race till Göteborg nästa år?

5 februari, 2015 – 10.29 Kommentarer inaktiverade för Tall Ships Race till Göteborg nästa år?
TallShipsRace

Tall Ships’ Race på plats i Stockholm sommaren 2007. Bild: Per Ola Wiberg

Redan till sommaren är det full fart i Göteborg när det gäller seglingsevenemang. Volvo Ocean Race går i mål, America’s Cup kommer och Stena Match Cup arrangeras som vanligt ute på Marstrand. Men redan nu blickar staden framåt till nästa sommar, då man hoppas få arrangera Tall Ships Race.

Ingenting är ännu klart men diskussioner pågår mellan Göteborg & Co och Tall Ship Race Regatta, enligt sailtosee.com. Evenemanget skiljer sig en del från exempelvis Volvo Ocean Race. Enligt Göteborg & Co skapar Tall Ships Race en annan känsla och är mer utav en familjeupplevelse med de fina fartygen.

Tall Ships Race är en internationell havskappsegling för segelfartyg och stora segelbåtar. Tävlingen har arrangerats sedan 1956 och deltar gör skolfartyg, scoutbåtar och privata skutor från flera länder. En förutsättning för att få delta är att minst halva besättningen består av ungdomar mellan 15 och 25 år. Fokus ligger lika mycket på ungdomsarbete som på tävlingen i sig. Bland annat delas det ut pris för gott kamratskap.

Kim Nordlund
redaktion@pakryss.se

,