Hem » Långfärd, Läsvärt

Långfärd   Läsvärt

Tänk att stöta på en nyfödd, oupptäckt ö!

21 oktober, 2010 – 23.57 Kommentarer inaktiverade för Tänk att stöta på en nyfödd, oupptäckt ö!
Ökensegling

Om man tycks ha strandat, varför rör sig då båten fortfarande?

På Kryss bevakar en massa nyheter och sajter runt om i världen och snappar då och då upp något som är värt att förmedla vidare till läsarna. Det kan vara nyttigt, intressant, skrämmande eller roligt.

Från Metro dök det upp något från den evigt spanande Nanok Bie, det var om en seglare som stöter på en flytande sandbank och sedan en livs levande nyfödd ö! Läs själv och fundera på hur du själv skulle ha gjort om du stötte på detta fenomen.

Metros presentation.
Bildserien från seglaren

Vågar man gå igenom ett sådant område, man tänker till exempel på om man skulle få in vulkanaskan i kylvattnet? Här gick det gick tydligen bra i alla fall. Varianter vi kan träffa på här hemma är väl algblomning och manetbälten och på andra sidan Atlanten sargassotångbälten. Bra då att ha ett vattenfilter för kylvattnet innan det når pump och motor.

Med en upplevelse som denna ovan, så har man nog verkligen något att berätta för barnbarnen. Nu vet vi inte ännu exakt position för händelsen i Stilla Havet, men vi kan avslöja att det norr om Grenada i Västindien finns ett vulkaniskt område som kallas Kick’em’Jenny. Stannar du där tillräckligt länge, kanske något spännande sker, om man nu överlever för att berätta det till kommande generationer. Somliga seglar omvägar runt området, utifallatt …

Lasse Fjelddahl