Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Teakimitation i flera färger

5 maj, 2012 – 12.45 En kommentar

Det finns flera tillverkare av färgad och slipad PVC-plast som ska efterlikna teak och utgöra ett alternativ till att klä däck.

Svenska Flexiteek är en av dessa tillverkare som nu tagit fram däcksbeläggning flera olika färger – vilket innebär att om man föredrar ett utseende av naturligt grånad teak så kan man nu få det. Den svarta versionen kräver nog lite mer mod av båtägaren.

Priset är från 2500 kronor/m2 för en enkel lösning, men genomsnittspris är ca 3 500 – 3 700 kronor/m2 enligt tillverkarens representant . Priset är detsamma i fall mallar finns eller om man mallar själv. I de fall en firma behöver göra mallar tillkommer den kostnaden.

Mer info på Flexiteeks hemsida (engelska).

Info från tillverkare:

FLEXITEEK I FLERFÄRG

Flexiteek är definitivt ett båtmaterial som tillhör framtiden. Båtägare som vill satsa på en underhållsfri och miljöriktig däcksbeläggning har nu sex olika kulörer att välja mellan.

– Vi tänker traditionellt och nytt. Dels har vi tagit fram Flexiteek Weathered, som är förvillande lik vackert åldrad och obehandlad teak. Det har blivit en succé bland segelbåtsägare. Samtidigt utmanar vi konventionerna med Flexiteek Carbon, en svart kulör som börjar användas på bland annat RIB-båtar, där färgen uppskattas, berättar Tomas Gustafsson, VD på Flexiteek International AB.

Flexiteek har funnits sedan år 2000. Materialet framställs av ett PVC-komposit som är 100 % återvinningsbart. I produktionen används miljövänliga mjukgörare och i övrigt är miljöpåverkan försumbar, i jämförelse med användning av teak som däcksmaterial. Flexiteek är en hållbar lösning som låter våra regnskogar vara ifred.

MÅNGA ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FLEXITEEK

 • Lämnar inga skruvhål i däcket, utan limmas dit.
 • Underhållsfritt och fläcktåligt: kräver endast tvätt med vatten och såpa, tål även högstryckstvätt.
 • Enastående halkskydd, både för folk och fä i vått och torrt.
 • Skarvarna svetsas vilket ger ett vattentätt båtdäck med lång livslängd.
 • Reducerar ljud med 11 db.
 • Svårantändligt.
 • UV-resistent och bleknar inte.
 • 5 års materialgaranti.

En kommentar »

 • Torsten Jacobsson/BLÅSKAJSA skriver:

  Gratis reklamplats eller produktinfo från SXK:s tekniska kommitté?? Inget ont om produkten som sådan men den här sidan är väl ändå inte till för obetald företagsreklam?