Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Team SCA vann Aucklands In-Port Race

14 mars, 2015 – 11.28 Kommentarer inaktiverade för Team SCA vann Aucklands In-Port Race
Volvo Ocean Race 2014-15 - Auckland  - New Zealand Herald In-Port Race

Bild: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Team SCA, med Onboard Reportern Anna-Lena Elled ombord, vann nattens In-Port Race i Auckland, Nya Zeeland. Svenskbåten tog en tidig ledning och är nu det enda lag som lyckats vinna två hamnrace i den här upplagan av Volvo Ocean Race.

– Vi är väldigt glada, ’City of Sails’ var en fantastisk arena för oss idag, säger Team SCA:s brittiska skeppare Sam Davies.

In-Port Racet avgjordes i lätta vindar och följdes av mängder av åskådarbåtar i den seglingstokiga staden Auckland.

Team SCA var trea efter starten men seglade snabbt om Dongfeng Race Team och MAPFRE under det första benet. De lyckades behärska den byiga vinden bäst och även om nederländska Team Brunel utmanade under den andra halvan av racet kunde SCA behålla sitt övertag fram till målet.

– Det var riktigt svårt och det lärde vi oss under träningarna här i Auckland. Men vi hade väldigt bra teamwork, bra taktik och allt fungerade perfekt ombord på Team SCA idag, säger Sam Davies.

Segern är Team SCA:s största framgång sedan de vann In-Port Racet i Abu Dhabi i januari och nu klättrar de upp till tredje plats i tabellen för Volvo Ocean Race In-Port Series.

Totalledaren i Volvo Ocean Race, Abu Dhabi Ocean Racing, fick en dålig start på nattens race och förlorade en jämn spurt mot Team Alvimedica som tog femteplatsen medan Abu Dhabi slutade sist. Martin Strömbergs Dongfeng Race Team fick nöja sig med fjärde plats.

Den femte delsträckan i Volvo Ocean Race, från Auckland till Itajaí, var planerad att inledas i natt men på grund av en mycket kraftfull cyklon som är på väg mot Nya Zeeland har starten skjutits upp till tidigast tisdag 17 mars. Mer information om etappstarten kommer det närmsta dygnet.

Alla In-Port Race utgör en egen tävling, Volvo Ocean Race In-Port Series, med en poängställning som är separat från havsetapperna. Om flera lag skulle sluta på samma poäng i den i den stora Volvo Ocean Race-tabellen efter den sista etappen kommer ställningen avgöras utifrån vem som lyckats bäst i In-Port-serien.

redaktion@pakryss.se

,