Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Team Vestas Wind stärker truppen inför comeback

9 maj, 2015 – 07.11 Kommentarer inaktiverade för Team Vestas Wind stärker truppen inför comeback
November 19, 2014. Start of Leg 2 from Cape Town to Abu Dhabi: Team Vestas Wind

Bild: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

Team Vestas Wind planerar att komma tillbaks till Volvo Ocean Race från och med hamnstoppet i Lissabon och nu rekryterar laget två talangfulla och erfarna havskappseglare inför sin comeback.  Tom Addis och Simeon Tienpont har anslutit till den danska båten.

Australiensiske Addis kommer att vara navigatör ombord på Team Vestas Wind under de sista etapperna innan Volvo Ocean Race når Göteborg. Holländske Tienpont är lagets nya fördäckare och ersätter Tom Johnson som beslutat sig för att tacka ja till en plats i America’s Cup-laget Oracle Team USA.

Tom Addis har deltagit i Volvo Ocean Race två gånger tidigare, som navigatör på PUMA och Teléfonica Blue, och gjort flera transatlantiska seglingar och upplagor av Sydney-Hobert. Den erfarna nederländska seglaren Simeon Tienpont har vunnit America’s två gånger med Oracle Team USA och deltog i Volvo Ocean Race 2005-2006 med ABN AMRO TWO.

– Jag är väldigt nöjd med sammansättningen av laget, våra profiler fungerar bra ihop och moralen är hög, säger Team Vestas Winds skeppare Chris Nicholson.

– Jag känner både Tom Addis och Simeon Tienpont väl och jag är säker på att de kommer passa in perfekt, ha en positiv effekt på lagets dynamik och hur vi presterar.

– Med ett komplett lag är vår fokus på att komma tillbaks till tävlingen i Lissabon och att göra så bra ifrån oss som vi kan i de sista etapperna av Volvo Ocean Race 2014-2015.

Team Vestas Wind gick på grund i mitten av den andra etappen och de senaste månaderna har deras skadade båt byggts om på varvet Persico i Bergamo, Italien.

– Jag är nöjd att Chris lyckats anlita så bra seglare med en bra kombination av erfarenhet och motivation, säger Morten Albæk, Marknadschef för Vestas och VD för Team Vestas Wind.

– Jag är väldigt stolt över det hårda arbete som laget gjort med att bygga om båten. Jag vill särskilt tacka Persico Marine för ett enastående arbete och jag ser fram emot att se båten och besättningen i Lissabon.

Båtarna i Volvo Ocean Race befinner sig nu i Newport, Rhode Island där de seglar ett In-Port Race den 16 maj innan nästa delsträcka över Atlanten startar den 17 maj.

redaktion@pakryss.se

,