Hem » Löpsedel, Nya prylar/båtar

Löpsedel   Nya prylar/båtar

Test: Crocs seglarsko

12 september, 2013 – 22.07 Kommentarer inaktiverade för Test: Crocs seglarsko

Crocs_1Efter att ha varit på sjön i en liten segelbåt i två månader har dessa skor nästintill varit de enda jag burit på mina fötter.

De är och ser ut som ett par klassiska seglarskor men har också fått fungera som både stövlar, sandaler, dusch- och badskor samt till promenader. Materialet är den samma som Crocks klassiska ”foppatofflor”, ett skumgummiliknande som kallas Crosslite och likt originalmodellen är dessa ihåliga på några ställen så att vatten lätt kan rinna ut. Helt vattentåliga är de med snören i syntetläder. Dessutom flyter skorna om man skulle råka tappa dem i vattnet.

Crocs_2

Sulan ger ett bra grepp när man går omkring på däck och sitter rätt stabilt på foten, därför bra när man är hopp
Sammanfattning: Som sagt hade jag på mig dessa vid alla tillfällen och då även långa promenader på land, detta gav mig dock skavsår ett par gånger men eftersom skorna heller inte skapta för detta ändamål kan detta överses. Jag ska dessutom lägga till att just den modell och färg mina skor hade var mycket elegant och på samma sätt som vanliga seglarskor i läder fungerar dessa utmärkt som casual finsko om man råkar bli bortbjuden till grannbåten på fest eller middag.ilandkalle. Det enda som går att anmärka på är att materialet, trots luftiga hål, kan bli svettigt när det är varmt . Det är heller inte bekvämt att promenera omkring med skorna när de är våta.

Jag rekommenderar dessa skor starkt för allt båtfolk att använda på sjön, men tag helst ett par andra skor om du ska vandra runt på land ett tag.

Pris: ca 700 kr

Mer info: www.crocs.se

(Text och bild: Johan Pehrson)