Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Test: Solglasögon med senilsnöre

15 januari, 2011 – 08.33 Kommentarer inaktiverade för Test: Solglasögon med senilsnöre

Solglasögon med inbyggt ”senilsnöre” är praktiska på sjön. Clic Sport II solglasögon hänger allitid kvar om halsen eller sitter stadigt på näsan.

Som alla solglasögon bör man helst testa dem innan man köper för att se att de är bekväma att bära. Vi var tre personer som i Medelhavet testade att bära dessa och dessutom jämföra med våra ordinarie solglasögon. Fördelarna med nackbandet är uppenbara – de trillar inte av. Det är lätt att ta av och på solglasögonen och ha dem runt halsen när de inte behövs.

De nackdelar vi kunde upptäcka är att glasögonen kunde öppna sig när man tittade på Windexen i masttoppen, men tappades inte eftersom de sitter runt halsen. Den andra nackdelen är att de inte kan användas när man har en pejlkompass eftersom magneten ger en kraftig deviation, men med tanke på hur sällan båtägare gör krysspejlingar nuförtiden är detta lilla minus närmast försumbar.

De kan också vara en smula svårpackade eftersom de inte går att fälla ihop.

Finns grafit eller sköldpaddsfärgade med utbytbara linser i polykarbonit (ett extra par iridiumblå reflexbehandlade linser följer med). Har godkänt UV400-skydd (läs mer om det i På Kryss nr 4-2010) och.

Pris: ca 1450 kronor.

Mer info: www.clicsweden.se