Hem » Långfärd, Ombord

Långfärd   Ombord

Till Argentina i Hurley 22

18 februari, 2015 – 09.00 Kommentarer inaktiverade för Till Argentina i Hurley 22

Sven Yrvind fortsätter att inspirera till långfärder i mindre båtar. När Oskar Huledal från Stockholm fick idén att segla till Argentina vände han sig till Yrvind för tips och råd.

Oskar Huledal

Oskar Huledal ombord på sin båt vid köptillfället tillsammans med förre ägaren Hans-Erik. ”9000 kronor och då ingick nästan nya segel”, berättar Oskar.

– Jag behöver modifiera min Hurley och där har jag redan konkreta förslag från Sven, säger Oskar som bestämde sig för resan efter en paddling på Grönland. En paddelguide som han blev god vän med kommer från Argentina och plötsligt hade Oskar en destination för sitt första stora egna segeläventyr.

– Om allt klickar hoppas jag att förberedelserna inte tar mer än ett år, säger 19-åringen som verkar ha både tålamod med och insikt om vilka förberedelser som krävs för en lång solosegling.

– Jag har inte gjort något liknande och är beredd att ändra på planerna. Nu prioriterar jag funktionalitet och säkerhet i arbetet med båten, säger Oskar som jobbar på Arcona Yachts till sommaren.

Sven Yrvind är glad över att kunna hjälpa till:
– Om man inte försöker blir inget gjort. Jag hoppas kunna hjälpa till med både utbildning och konstruktion.

Oskar rapporterar om sitt projekt på Långfärdsbloggen och På Kryss kommer att följa Oskars resa.

/Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,