Sjöassistans och CSEC inleder ett samarbete för att öka tryggheten och förenkla båtlivet runt Sveriges kuster. I ett första steg erbjuder Sjöassistans sina medlemmar rabatt på CSEC:s hela produktsortiment.  I dag har majoriteten båtägare inte en ..." /> Tryggare och enklare båtliv | På Kryss Tryggare och enklare båtliv | På Kryss
Hem » Nyheter, Säkerhet

Nyheter   Säkerhet

Tryggare och enklare båtliv

31 maj, 2022 – 10.15 Kommentarer inaktiverade för Tryggare och enklare båtliv
Bild: Adobe Wirestock Creators

Sjöassistans och CSEC inleder ett samarbete för att öka tryggheten och förenkla båtlivet runt Sveriges kuster. I ett första steg erbjuder Sjöassistans sina medlemmar rabatt på CSEC:s hela produktsortiment. 

I dag har majoriteten båtägare inte en GPS tracker installerad på sin båt eller motor. 

– Detta vet tyvärr tjuvarna. Kan vi aktivt medverka till att fler installerar GPS trackers båtar är det bra, säger Jan Josephson, VD Sjöassistans.

Nästa steg i samarbetet mellan bolagen syftar till att hitta gemensamma lösningar på ett av de största problemen i fritidsbåtbranschen: stöld av båtar och framför allt utombordsmotorer. Det är ett globalt problem som kostar försäkringsbolag enorma summor varje år. Sjöassistans har arbetat med frågan under ett par år och har utvärderat olika tekniker. Tillsammans ser bolagen möjligheter att utveckla tekniska lösningar, baserade på CSEC:s befintliga teknikplattform, som avsevärt skulle försvåra för stöldligorna att undkomma upptäckt vid stöld.

Sjöassistans levererar sedan mer än 20 år assistanstjänster till direkta medlemmar och båtägare som är anslutna till assistanstjänsten via sina försäkringsbolag. Sjöassistans har telefonjour dygnet runt för snabba insatser runt hela Sveriges kuster, Vänern, Vättern och Mälaren. Det handlar om allt från bogsering och hjälp med reservdelar till motorkonsultationer och direktkontakt med varv och försäkringsbolag. Många av insatserna genomförs i samarbete med över 550 certifierade lokala skeppare.