Det är återigen dags för ett modigt gäng folkkära svenskar att ge sig ut på sitt livs seglats och att för egen hand och utan följebåt ta sig de 2 700 nautiska milen över Atlanten.  Resan ..." /> Tuffare segling i nya Över Atlanten | På Kryss Tuffare segling i nya Över Atlanten – På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Tuffare segling i nya Över Atlanten

20 september, 2022 – 10.04 5 kommentarer
Pressbild.

Det är återigen dags för ett modigt gäng folkkära svenskar att ge sig ut på sitt livs seglats och att för egen hand och utan följebåt ta sig de 2 700 nautiska milen över Atlanten. 

Resan mellan Gran Canaria och Karibien beräknas ta 18 dagar och förväntas bli tuffare än tidigare säsonger då besättningen ska segla en mindre båt. Allt behöver skötas manuellt, utrymmena är trängre och det finns ingen kock. Det ställer höga krav på alla medverkande i form av segling, samarbete och hushållning. 

Till sin hjälp har gruppen två vaktkaptener och skeppare Gunnar ”Gurra” Krantz, en av Sveriges mest erfarna seglare som tävlat internationellt i över 30 år. 

– I år blir det segling ”på riktigt” – inga elvinschar, inga rullfockar och vi har heller ingen kock ombord. Det finns också väldigt begränsat med diesel på båten vilket innebär att vi inte ska använda motorn i lätt vind. Det kommer helt enkelt bli tuffare, deltagarna kommer behöva vara väldigt närvarande och försöka bli ett med vad de ska göra. Jag tror det kommer gå bra, deras inställning är på topp, det verkar vara ett härligt gäng med hjärtat på rätta stället, säger Gurra Krantz. 

Skådespelaren Linus Wahlgren har drömt om att få göra en långdistanssegling och ser verkligen fram emot att koppla bort allt annat och bara vara här och nu ute på havet.

– Jag tror det kommer bli en ordentlig rehab för hjärnan. Jag har alltid gillat Över Atlanten väldigt mycket och är jätteglad över att kunna vara med och göra den här resan.

I På Kryss nr 3–22 berättar Linus Wahlgren mer om sina erfarenheter till sjöss.

Artisten Casper Janebrink, från dansbandet Arvingarna, är också taggad även om han aldrig har seglat längre än till Danmark tidigare.

– Det har varit en dröm att få göra en längre segling. Jag har alltid älskat havet och lite seglarkunskaper har jag, fast det var längesedan jag fick praktisera det. Jag hoppas det blir en rolig, äventyrlig och fartfylld resa med många skratt och minnen för livet

Faktaruta:

Över Atlanten 2022

Årets deltagare är artisten och låtskrivaren Casper Janebrink, tv- och dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och före detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson. Säsong 4 av Över Atlanten sänds på discovery+ och i Kanal 5.

5 kommentarer »

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar