Hem » Långfärd, Nyheter

Långfärd   Nyheter

Tvåmannabesättningar fyllde Visby hamn

29 maj, 2017 – 11.47 Kommentarer inaktiverade för Tvåmannabesättningar fyllde Visby hamn

Nära hundra segelbåtar anlände till Visby hamn på måndagen för första stoppet i havskappseglingen SeaPilot2Star med tvåmansbesättningar. Stefan Kindeborg rapporterar i bilder.

Det är tidigt på säsongen, men natten till tisdag var Visby hamn full med segelbåtar. Visby är första stoppet av två i tvåmannakappseglingen SeaPilot2Star som går från Oxelösund via Visby och Oskarshamn tillbaka till Oxelösund. Sammanlagt cirka 300 sjömil.

Besättningarna är övervägande män, men arrangören vill inspirera fler kvinnor att delta och har bjudit in Pernilla Wiberg som seglar med Anders Lewander ombord på racets minsta båt, en Far East 28R.

Skeppare på Dehler 34:an Doris är Stefan Kindeborg som med jämna mellanrum skriver om teknik i På Kryss. Stefan rapporterar från Doris på På Kryss instagramkonto som kan följas här eller i mobilen.
– Jag kappseglar för att det är kul att kul att kunna krama ur den potential som båten har. Man blir duktig på att hantera snabba väderförändringar och på navigation. När jag och hustrun sedan långseglar är det tryggt att segla med en funktionell båt, säger Stefan som regelbundet kappseglar och deltar i 24-timmars.

Under natten till onsdag gick Stefan och Björn i mål i Oxelösund.

LÄS MER: På Kryss instagramkonto @PaKryss

LÄS MER: SeaPilot2Stars sajt med bland annat livesändningar

, ,