Nu har Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän släppt Ocean View – en digital tjänst som visar var grunden finns och hur man ska navigera för att undvika dem. Sjöräddningssällskapet har tidigare varit delaktiga i att ta fram Grundkollen, ett gratis verktyg där erfarna sjöräddare har hjälpt till ..." /> Undvik grunden på Västkusten med Ocean View | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Undvik grunden på Västkusten med Ocean View | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Undvik grunden på Västkusten med Ocean View

5 juli 2022 – 13:48 Kommentarer inaktiverade för Undvik grunden på Västkusten med Ocean View
Bild: Adobe Jörgen Borg

Nu har Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän släppt Ocean View – en digital tjänst som visar var grunden finns och hur man ska navigera för att undvika dem.

Sjöräddningssällskapet har tidigare varit delaktiga i att ta fram Grundkollen, ett gratis verktyg där erfarna sjöräddare har hjälpt till att märka ut 60 av de mest olycksdrabbade grunden längs Västkusten. Nu läggs ytterligare ett verktyg till i form av Ocean View. Här kan båtförare digitalt planera en säker rutt. Markören visar var grundet finns och låter föraren klicka sig fram för att se hur man ska navigera sig förbi det.

Tjänsten är kostnadsfri och har tagits fram i samarbete med Svenska Sjöräddningssällskapet som har hjälpt till att märka ut Västkustens mest olycksdrabbade grund.

— Alla vill ju ha en fin sommar, men det betyder tyvärr alltid fler grundstötningar. Dessa verktyg är ett par av de skadeförebyggande insatser som vi gör för att bidra till ökad säkerhet på sjön så att vi alla kan få en härlig sommar utan olyckor, säger Dan–Ove Andersson, chef skadeförebygg på Länsförsäkringar till Sak & Liv.

Den första versionen täcker in nio av de mest olycksdrabbade grunden på Västkusten. Målet är att utöka och täcka in alla de grund som Sjöräddningssällskapet märkt ut samt fler grund över hela Sverige.