Webbplatsen ”Upplev båtlivet” vill informera om hur vi kan fortsätta att njuta av båtlivet trots den pågående pandemin. Just nu ligger fokus på att förmedla råd för båtliv under corona. Här får läsaren handfasta tips ..." /> Upplev båtlivet tryggt i coronatider | På Kryss Upplev båtlivet tryggt i coronatider | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Upplev båtlivet tryggt i coronatider

14 april, 2020 – 13.33 3 kommentarer
Upplev båtlivet tryggt i coronatider

Webbplatsen ”Upplev båtlivet” vill informera om hur vi kan fortsätta att njuta av båtlivet trots den pågående pandemin.

Just nu ligger fokus på att förmedla råd för båtliv under corona. Här får läsaren handfasta tips om vad man bör tänka på innan man ger sig ut. Det kan till exempel vara att undvika att belasta sjukvården i onödan genom att minimera risken för att skada sig, vad som gäller på båtklubbar och marinor och hur man ska tänka vid resor till och från båten.

Bakom ”Upplev båtlivet” står SweBoat.

Läs mer här.

3 kommentarer »

 • Peter Zetterdahl skriver:

  Hej !

  Hur blir det med Göta kanal ? Kan vi gå den i sommar ? Samt därefter runda Sverige tillbaka till Arkösund.

  Hälsningar

  Peter

 • Mats Millbourn skriver:

  Vi som tillhör riskgruppen. Hur gör vi för att gå på toaletter, duschar, mataffärer och samtidigt hålla avstånd och undvika kontakter. Rådet SXK ger är ogenomtänkt och direkt farligt för ökad smittrisk för oss äldre. Tänk igenon igen vad ni skrivit och gör om.
  Sannolikt kommer vi äldre inte kunna segla i sommar utan att ta mycket stora risker. Dusch och toa ombord underlättar och man kanske kan hämta maten utanför affären. Vi måste få bättre anvisningar från vår organisation än det nu lämnade. Skärpning.

 • Peter B-Larsson skriver:

  Det här stämmer i stort sett, men Sweboat borde ha markerat att detta inte gäller riskgrupper över 70. Jag som är 80+ åker varken kollektivt eller räknar med att segla kommande säsong, eftersom jag inte seglar ensam. Vårrustning och sjösättning sköts av mina vuxna barn. Påståendet att det är rejäla avstånd mellan båtarna på båtklubbarna har jag ingen erfarenhet av. Där jag har min båt är det 80 cm midskepps mellan båtarna. Där ordnar man också fler sjösättningsdagar med färre inblandade.