Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

7 dagar på Utklippan – dag 2

18 juli, 2011 – 18.16 Kommentarer inaktiverade för 7 dagar på Utklippan – dag 2

På Kryss redaktör Micke Westin tillbringar en vecka på Utklippan där Blekingekretsen har en stuga där man kan få ”jobb” som stugvärd, vilket innebär hissa gästande båtars flagg i flaggspelet, underhålla stugan och informera om Kryssarklubben och Blekingekretsen.

Vädret igår och i förmiddags var lite grått och det kom en del regn. Men vid lunch klarnade det upp och sedan bjöd eftermiddagen och kvällen på fantastiskt fint väder. Då dök det upp folk med jollarna från Norraskär, som knackade på dörren och som kom in och fick mer information om Klubben och fjag fick örklara att inte Kryssarklubben skötte hamn och café längre. Det var både medlemmar och de som ännu inte var medlemmar.

En familj med sex barn (kan ha varit två familjers barn) kom och lånade stora kikaren för att titta på sälarna ute på skären ett drygt hundratal meter ut söder om ön.

Vi såg själva ett tjugotal gråsälar på klipporna efter lunch och ytterligare ett tiotal i vattnet, men de är alltid svåra att räkna eftersom deras huvuden bobbar upp och ned. Det är en sydlig vind på 5-6 m/s, lite gammal dyning och huvudena försvinner mellan vågorna. I morgon ska vi nog ro ut med lilla jaktkanoten för att komma dem lite närmare.

Under måndagskvällen kom många båtar in och det blev flera led utanpå varandra. Svenskar, finnar, danskar, en polsk båt och många tyskar som också hade de största båtarna.
Röken från grillarna låg efter ett tag tät …