Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

7 dagar på Utklippan – dag 6

22 juli, 2011 – 23.24 En kommentar

Sista heldagen på Utklippan som stugvärdar är det med en del sorg som På Kryss redaktör börjar plocka ihop grejorna för att segla vidare i morgon. Det har varit en fantastisk vecka.

Det kraftiga regn- och åskvädret igår kväll med en tillhörande hårda vindar i åskbyarna hade upphört. Vinden, runt 6-8 m/s vred mer mot ost och solen tittade fram flera gånger och vi kunde sitta ute och fika. Alla båtarna lämnade hamnen och Roobarb låg ensam kvar. Väderprognoserna är inte lysande för helgen, men samtidigt är det svårtolkat och det kan bli bättre än utlovat. Vi har börjat kolla att prognoser noggrant igen eftersom vi tror att vi ska segla norrut i Kalmarsund under lördagen. Gotland var inplanerat, men det verkar möjligen som vi går inomskärs tillbaka mot Stocksund. Men om vädret blir bättre kanske vi tar en tur till Stora Karlsö och Gotska Sandön. Jag har bott i Visby, men gästhamnen lockar inte nu under högsäsong – men kanske någon av de mindre hamnarna söder eller norr om partystaden kan fungera.

Trots det stundtals mycket fina vädret, var det dimbankar runt om ön. En äldre herre i snipa gav sig iväg och vi var osäkra på om han hade de tekniska hjälpmedel som han troligen skulle behöva, fanns ombord.

Jag satt framför datorn under större delen av dagen och väntade på att det nya mobila bredbandet skulle skicka bilder hem till redaktionen – jag är inte imponerad över farten och förhoppningen att jag ska kunna jobba från olika öar i havsbandet under säsong.

I förrgår tappade en bastugäst sin äkta Rolexklocka när han badade efter bastun. Han lånade dykutrustning av Conny för att försöka finna den, utan framgång. Även Conny var nere och letade. Men idag hittade han den. Sikten var mycket bättre och genom att göra ett enkelt ankare så kund han känna sig fram bland den myckna tången men kunde till slut hitta den på mindre än en meters djup. Ägaren hade lovat 10 % i hittelön och Conny såg fram emot att få 3 500 kronor när han lämnade tillbaka den.

Vi städade huset och tog en av veckans två duschar – varmt saltvatten. Men när det är flera dagar mellan duscharna är det ändå mycket skönt.

En kommentar »

  • Johan Kjellander skriver:

    Kul att klockan kom fram. Hoppas det blir hittelön. Tack för bra mottagande på utklippan. S/Y Bird of Passage nu i Kiel.